Investor handlas för första gången till lägre rabatt än Industrivärden

Efter årets kraftiga kursuppgång handlades investmentbolaget Investor på tisdagen till en lägre rabatt än branschkollegan Industrivärden, för första gången någonsin, enligt Kepler Cheuvreux analytiker Johan Sjöberg. Det rapporterar Dagens Industri.
Avanzas miljonärer har tryckt på köpknappen i Investor.
Investor har nu fått lägre rabatt än Industrivärden.

Enligt Johan Sjöbergs värdering handlades Industrivärden på tisdagen till en rabatt mot substansvärdet på 14 procent, medan Investors rabatt låg på strax över 13 procent. Analytikern säger att framför allt två händelser ligger bakom skiftet. Den ena är att marknaden för en månad sedan fick besked om att Investors mindre handlade A-aktie inkluderas i MSCI:s globala index, vilket fick både A- och B-aktien att stiga kraftigt.

Industrivärdens VD köper aktier för knappt 430 000 kronor

Investor lockar på Nordnet

Den andra är att Handelsbanken i höstas valde att dela ut sina aktier i Industrivärden värda nära 9 miljarder kronor till sina aktieägare.

Just Investor är den aktie som Nordnets svenska kunder köpt mest i under 2021. Det skrev Affärsvärlden om i den här artikeln.

Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm köpte den 6 december 1 595 C-aktier i bolaget. Hon fick betala 429 500 kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.