Invisio-vd:ns fru säljer aktier för över 10 miljoner

Liselotte Højgård Hansen, fru till Invisios vd Lars Höjgård Hansen, har sålt 73.822 aktier i Invisio i tre transaktioner 14-18 februari för sammantaget cirka 10,6 miljoner kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Efter ovanstående försäljningar har Lars Højgård Hansens fru Liselotte Højgård Hansen 116.511 aktier i Invisio, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Lars Højgård Hansens egna innehav uppgår, enligt Holdings, totalt till 409.722 aktier, motsvarande drygt 0,9 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

“Det är rent privatekonomiska skäl”, kommenterar Lars Højgård Hansen sin frus aktieförsäljning.

Han lägger också till att “förtroendet för Invisio är fullständigt orubbat” och påpekar att hans eget innehav i bolaget uppgår till aktier för över 50 miljoner kronor.

Efter att Invisio publicerat sin bokslutsrapport den 13 februari har flera chefer på bolaget sålt aktier, bland andra forskningschefen och försäljningschefen.

“Det handlar egentligen om skatteskäl och att vi inte har många tillfällen då vi har möjlighet att sälja aktier”, säger Lars Højgård Hansen.

Invisioaktien har sedan årsskiftet rusat med närmare 40 procent på Stockholmsbörsen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här