Isofol Medical reser 500 miljoner kronor

Bioteknikbolaget Isofol Medical siktar på att stärka kassan med 500 miljoner kronor genom en fullt garanterad nyemission om 400 miljoner kronor och en riktad emission om 100 miljoner. Kapitalet skall användas för att fortsätta utveckla bolaget.
Isofol Medical reser 500 miljoner kronor - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
“Under det senaste året har Isofol uppnått flera viktiga milstolpar såsom två partnerskapsavtal, en fullt rekryterad AGENT-studie och under första kvartalet 2021 ett positivt resultat av interimanalysen. Att stärka vår finansiella ställning gör det möjligt för oss att säkra den finansiering som behövs för att skicka in en ny läkemedelsansökan till FDA och EMA, förväntat under andra halvåret 2022. Dessutom gör det att vi kan hålla en hög takt i pre-kommersialiseringsaktiviteterna för att säkerställa förutsättningarna för en framgångsrik lansering av arfolitixorin efter ett potentiellt godkännande. Vi ser också god potential att fortsätta utvecklingen av genuttrycksanalysen för arfolitixorin för att erbjuda nya behandlingsalternativ för cancerpatienter och skapa värde för våra aktieägare”, uppger VD Ulf Jungnelius i en kommentar.

Flera aktieägare har lämnat garantiåtaganden däribland Fjärde AP-fonden. Även Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur har uppgett att de avser att teckna sina proratadelar.

Nettolikviden från emissionerna kommer att användas för att finansiera:
i) kliniska utvecklingsaktiviteter avseende AGENT-studien förbi “top-line-data” och aktiviteter för att färdigställa ansökan om marknadsregistrering, (ii) slutförande av utveckling och validering av CMC, iii) förberedande globala aktiviteter omfattande utveckling av medical affairs, kommersiella lanseringspaket och fortsatta partneringaktiviteter, (iv) kliniska utvecklingsaktiviteter inklusive genuttrycksanalys samt initiera studier i andra indikationer och (v) allmänna företagsändamål.

Emissionerna kommer att behöva klubbas vid en extra stämma omkring den 14 maj. Då fattas även beslut om villkor.

Carnegie och Pareto är rådgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.