”Italien tynger Biogaia”

Biogaias försäljning i Italien är den som främst tynger EMEA-regionen, enligt VD:n. 
Biogaia

Bioteknikbolaget Biogaia redovisade under morgonen en omsättning och ett resultat som minskade jämfört med samma period föregående år. I den efterföljande telefonkonferensen uppger VD Isabelle Ducellier att det varit ett utmanande kvartal jämfört med den starka jämförelseperioden förra året.

Biogaia får frågan om den minskade omsättningen i EMEA-regionen helt förklaras av coronapandemin eller om det är till följd av strukturella problem, då halvårets försäljning i regionen var den lägsta sedan 2014.

Ducellier svarar att enskilda stora marknader, som Italien, tynger ned hela regionens försäljningsresultat trots att bland annat Frankrike, Sydafrika och Turkiet utvecklas väl.

När bolaget internt ser över EMEA-regionen och exkluderar Italien, uppger hon att bilden på regionens utveckling ser helt annorlunda ut.

Biogaia tappar idag 3,8 procent på börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets