Italiens rikaste man är död

Miljardären Michele Ferrero, ägare till Nutella-imperiet, har avlidit 89 år gammal.

Forbes uppskattade Michele Ferreros förmögenhet till 23,4 miljarder dollar, närmare 200 miljarder kronor, och placerade honom som nummer 30 bland världens rikaste personer. I mars 2008 gick han om Silvio Berlusconi som Italiens rikaste person.

I helgen avled han i sitt hem i Monaco efter en tids sjukdom, skriver Reuters.

Miljardären skapade bland annat hasselnötspålägget Nutella på 1940-talet. Han ligger också bakom Kinder-ägget och Tic Tac. Koncernen Ferrero Group, där de kända varumärkena ingår, har över 22 000 anställda och omsätter drygt 8 miljarder euro, cirka 77 miljarder kronor.

Micheles son Giovanni Ferrero utsågs till vd för bolaget 2011 efter att den äldre brodern dött i en trolig hjärtattack samma år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.