Jättefusionen i hamn

Återförsäkraren och riskrådgivarbolaget Willis Group Holdings och tjänstebolaget Towers Waters har kommit överens om att gå samman. Det nya bolaget värderas till 18 miljarder dollar, skriver Wall Street Journal.

Bägge styrelserna är överens om samgåendet. Aktieägarna i Towers Watson kommer att erhålla 2,649 aktier i Wills för varje aktie de äger plus en engångsutdelning på 4,87 dollar per aktie. Aktieägarna i Willis Group får 50,1 procent av aktierna i det sammanslagna bolaget och aktieägarna i Towers Watson får resterande del.

Det nya bolaget får det någon omständiga namnet Willis Towers Watson. Bolaget har kommer att ha 39.000 anställda i drygt 120 länder och en omsättning på 8,2 miljarder dollar.

Willis ordförande James McCann blir ordförande i det nya bolaget och Towers Watsons ordförande och vd John Haley blir vd i det nya bolaget. Willis vd Dominic Casserley blirställföreträdande vd. I styrelsen fördelas makten lika, bägge bolagen får utse sex styrelseledamöter var. Wills finanschef Roger Millay blir finanschef i det nya bolaget.

Samgåendet väntas skapa årliga kostnadssynergier på 100 till 125 miljoner dollar med full effekt tre år efter slutförandet. Irland kommer fortsätta att vara Willis Towers Watsons hemvist och affären väntas slutföras i slutet av året.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här