Kabe mer än dubblar vinsten

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe redovisar kraftigt ökande omsättning och resultat under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.
Kabe analys
Verksamheten startade Kabe 1957. Huvudkontor och produktionsanläggning finns i småländska Tenhult.
”Intresset för Mobile Living har under perioden varit rekordstort. De starka fritidstrenderna leder till att nya och fler kunder fortsätter att uppskatta vår kompletta produktportfölj och att intresset hos våra återförsäljare för våra produkter är stort. Vi är övertygade om att ett ökat intresse för hållbara semesterformer är här för att stanna och att trenden fortsatt kommer utvecklas positivt”, skriver bolaget i sin rapport.

Omsättningen steg 58,5% till 965 miljoner kronor (609). Den organiska ökningen var 35%.

Rörelseresultatet blev 70 miljoner kronor (33), med en rörelsemarginal på 7,3% (5,4).

Resultatet före skatt var 71 miljoner kronor (33).

Resultatet efter skatt blev 58 miljoner kronor (26), en ökning med 123,1% mot föregående år.

Kabe bedömer att situationen med covid-19 fortsatt kan ge upphov till svårigheter att få tillgång till råmaterial och komponenter. Dessutom leder den generella stora efterfrågan inom Mobil Living i Europa till utmaningar i form av tillgång på kapacitet hos underleverantörer, något som i viss mån begränsat de volymer Kabe kunnat leverera. Kabe pekar även på generellt stigande material- och fraktpriser vilket gör att tillverkningskostnader ökat.

”Kortsiktigt kommer koncernens verksamhet fortsatt påverkas av komponentbrister, leveransförseningar och prishöjningar av insatsmaterial. Dock ser vi med tillförsikt på framtiden. De positiva trenderna för hållbara semesterformer fortsätter och vi bedömer att utsikterna för kommande kvartal fortsatt är ljusa. Målsättningen är att koncernen långsiktigt ska ha en marknadsledande position, inom varje pris- och produktsegment för husvagnar och husbilar.”

Kabe, Mkr Q2-2021 Q2-2020 Förändring
Nettoomsättning 965 609 58,5%
Rörelseresultat 70 33 112,1%
Rörelsemarginal 7,3% 5,4%
Resultat före skatt 71 33 115,2%
Nettoresultat 58 26 123,1%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets