Kabe minskar intäkterna och halverar resultatet

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe redovisar lägre intäkter och en halvering av resultatet i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bolaget ökar nu produktionsvolymen efter en stark orderingång.
Kabe
KABE utvecklar, tillverkar och säljer husvagnar och husbilar.
Nettoomsättningen sjönk 13,2% till 446 miljoner kronor (514).

Rörelseresultatet blev 14 miljoner kronor (29), med en rörelsemarginal på 3,1% (5,6).

Resultatet före skatt var 17 miljoner kronor (32).

Resultatet efter skatt blev 14 miljoner kronor (26), en minskning med 46,2% mot föregående år.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var 222 miljoner kronor (106) för årets nio första månader.

Kabe har sett en stark orderingång och ökad produktion av årsmodell 2021.

”Även om covid-19 fortsatt präglat samhället, marknaden och ekonomin har våra återförsäljare upplevt ett ökat intresse för hållbara semesterformer. Initialt innebar det ökade intresset främst en högre efterfrågan på begagnade och billigare husvagnar och husbilar för att därefter även omfatta premium-vagnar och bilar. Det allt större intresset för hållbara semesterformer passar husvagnar, husbilar och fritidstillbehör väl. Trenden leder till att nya kunder fortsätter att upptäcka vår kompletta produktportfölj. Vår bedömning är fortsatt att situationen rörande covid-19 kan få en betydande påverkan på Kabe Groups verksamhet, främst vad gäller potentiella svårigheter att få tillgång till råmaterial och komponenter”, skriver bolaget om nuläget i delårsrapporten.

Efterfrågan och orderingången på Adrias produkter är högre än föregående år. Det innebär att bolaget kommer öka produktionsvolymerna för att möta en stigande efterfrågan och samtliga 60 medarbetare vilka varslades i våras har erbjudits återanställning. Idag söker Kabe aktivt efter nya medarbetare.

Under perioden har husvagnsmarknaden i Norden vuxit med cirka 5% samt marknaden för husbilar med cirka 2% . Kabe Group-koncernens marknadsandel i Sverige, Norge och Finland uppgick till cirka 42% (42) för husvagnar och cirka 17% (14) för husbilar.

Kabe, Mkr Q3-2020 Q3-2019 Förändring
Nettoomsättning 446 514 -13,2%
Rörelseresultat 14 29 -51,7%
Rörelsemarginal 3,1% 5,6%
Resultat före skatt 17 32 -46,9%
Nettoresultat 14 26 -46,2%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets