Kabe minskar vinst och omsättning

Husvagns- och husbilsföretaget Kabe redovisar en nettoomsättning på 514 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (610).

Det innebär en minskning med 16 procent. Den minskade omsättningen jämfört med föregående år hänförs främst till den vikande husbilsmarkanden, vilket inneburit höjda lagervolymer hos återförsäljarna och påverkar Kabe och Adrias orderingång av husvagnar och husbilar, skriver bolaget.

Rörelseresultatet uppgick till 29 miljoner kronor (48), en minskning med 40 procent jämfört med föregående år. Rörelsemarginalen uppgick till 5,6 procent (7,9).

“Verksamheten under perioden har påverkats av extra kostnader relaterat till anpassning av produktionsvolymerna och marknadsaktiviteter för att reducera lagervolymerna hos återförsäljarna”, heter det.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till 32 miljoner kronor (49) och periodens resultat blev 26 miljoner kronor (39).

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här