Kappahl rasar efter rapport

Kappahls aktie föll runt 15 procent efter rapporten för mars-maj som visade på kraftigt fallande vinst.

Kappahl redovisade ett rörelseresultat på endast 6 miljoner kronor för perioden mars-maj, inklusive engångskostnader på 43 miljoner kronor, att jämföra med 121 miljoner kronor motsvarade period 2018. Även omsättningen backade vilket Kappahls vd Elisabeth Peregi förklarar med ett ”för svagt erbjudande på de nordiska marknaderna då vårt damerbjudande inte varit tillräckligt attraktivt”.

Kappahls vinst fallerKlädbolaget Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. 

Aktiemarknaden reagerade mycket negativt och under förmiddagen föll Kappahl med 15 procent, till den lägsta nivån sedan bolaget börsintroducerades på börsen 2006. Sedan hösten 2017 har aktien backat drygt 75 procent och börsvärdet är nu nere i 1,1 miljarder kronor.

”Vi måste hitta självförtroendet”Ju större marknad desto mindre tillväxt. Det har blivit Kappahls devis. Nytillträdda vd:n Elisabeth Peregi vill ändra på det genom att växa i Polen och Storbritannien. 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här