Karnov Group vänder till vinst

Affärsinformationsbolaget Karnov Group redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget vänder till vinst på sista raden.

Omsättningen steg 5,8 procent till 189,1 miljoner kronor (178,8).

Ebita-resultat blev 38,9 miljoner kronor (36,5), med en ebita-marginal på 20,6 procent (20,4).

Justerat ebita-resultat blev 59,4 miljoner kronor (60,6).

Rörelseresultatet blev 5,7 miljoner kronor (6,3), med en rörelsemarginal på 3,0 procent (3,5).

Resultatet efter skatt blev 7,8 miljoner kronor (-15,3).

Resultat per aktie hamnade på 0,08 kronor (-0,36).

Karnov Group föreslår 0,45 kronor i utdelning.

Nettoskuld/justerad ebitda var 2,7 gånger vid slutet av fjärde kvartalet (5,3). Målet är 3,0 gånger.

”Under helåret levererade Karnov över förväntningarna gällande omsättning och marginal. Samtidigt genererade Karnov mer än en kvarts miljard kronor i justerat kassaflöde, vilket lett till en skuldsättningsgrad under den finansiella målsättningen”, skriver vd Flemming Breinholt i rapporten.

”Under 2020 förväntar vi oss fullständiga synergier till följd den slutförda integrationen av Norstedts Juridik. Som meddelats i samband med börsintroduktionen kommer även amorteringarna att öka. Det beror på att arbetet med att integrera Norstedts Juridik – inklusive utvecklingen JUNO – kunde avslutas under 2019”, säger Flemming Breinholt vidare.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.