Kepler Cheuvreux: Märklig kursreaktion i kundanskaffningsbolaget

Gårdagens kursfall på 13 procent i kundanskaffningsbolaget Catena Media var en konstig reaktion mot bakgrund av att rapporten indikerade att tillväxten är tillbaka.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys och upprepar sin köprekommendation, samtidigt som riktkursen trimmas något till 81 kronor (84).

Efter ett antal kvartal med negativ tillväxt visade rapporten på en “stark förbättring” jämfört med det andra kvartalet.

Tillväxt i USA, tidigare problemmarknader som börjar “bottna ur” och visa tillväxt, i kombination med goda utsikter för ett hyggligt fjärde kvartal, bekräftar analyshusets förväntningar om fortsatt tillväxt för Catena Media.

“Vi bedömer att den nuvarande värderingen inte återspeglar detta och upprepar köp”, skriver Kepler Cheuvreux.

Catena Medias aktie föll drygt 13 procent på rapportdagen. Därmed var den senaste veckans kursuppgång inför rapporten utraderad. Hittills i år har aktien backat mer än 56 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här