Kepler och Nordea spår uppgång för H&M på sikt

Klädbolaget H&M väntas bli starkare efter pandemin. Det skriver Kepler i en analys där de uppdaterar sina prognoser efter kvartalsresultatet och uppdateringen om marknadsläget som presenterades förra veckan.
H&M
”Förnyade lockdowns hämmar försäljningen och resultatet i början av 2021, men vi menar att H&M kommer att bli starkare efter pandemin. Vi tror att koncernen fortsatte att förbättra sig under 2020 och ser att den gynnas av en ökande relevans och trendiga kollektioner, att man har en ledande hållbarhetsposition, att man ökar marknadsandelar, att man minskar reor, att man stänger utvalda butiker samt har en stark online-tillväxt, genomför kostnadsbesparingar och har en operativ hävstång”, skriver Kepler.

Kepler minskar sina prognoser för 2021, men lyfter upp prognoserna för 2022 samt deras långsiktiga prognoser.

”Vi sänker vår prognos för rörelseresultatet i det första kvartalet från 0,4 miljarder kronor till -0,9 miljarder. Detta beror på lockdowns. Det innebär en minskning av rörelseresultatet för helåret med 9%. Vi höjer rörelseresultatprognosen 2022 med 6%”, skriver Kepler.

I analysen upprepas rekommendationen köp medan riktkursen höjs till 205 kronor från tidigare 195 kronor.

Även Nordeas analytiker spår en positiv utveckling på längre sikt. Det justerade rörelseresultatet var bättre än väntat och försäljnings- och administrationskostnaderna överraskade positivt, vilket bådar väl för de långsiktiga marginalerna, anser Nordea.

Men med anledning av rådande restriktioner som slår hårt mot försäljningen så förväntar sig Nordea en rörelseförlust under första kvartalet 2021. Samtidigt håller de fast vid den långsiktigt positiv syn med köprekommendation trots att de inte ser några positiva triggers i närtid.

Även aktörer som Goldman Sachs, Societe Generale och DZ Bank har höjt sina riktkurser för H&M.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.