Kepler positiva till Corems bud – löser 3 problem i ett svep

Kepler Cheuvreux är positivt inställda till fastighetsbolaget Corems bud på Klövern eftersom den löser tre problem i ett svep.
Rutger Arnhult är största ägare i Corem.
Rutger Arnhult.
Dessa är det komplicerade korsägandet mellan bolagen som försvinner, att preferensaktier sannolikt ersätts med D-aktier som erbjuder högre flexibilitet kring utdelning och att det kombinerade bolaget är inriktat på att få en investment grade-klassificering, vilket innebär att det är åtaget att minska hävstången.

Medan rekommendationen köp upprepas på Corem så sänks riktkursen till 21 kronor (25). Justeringen återspeglar budpremien på Klövern och att kommande höjningar av fastighetsvärden späs ut.

Kepler kommenterar separat Klövern med upprepat behåll och en högre riktkurs på 15,50 kronor (14,30). Den nya riktkursen motsvarar erbjudandet på Klövern baserat på förväntningar om att Corem kommer handlas nära 18 kronor per aktie på kort sikt. Sannolikheten för att budet blir framgångsrikt anses vara högt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets