Kindred får höjda riktkurser – aktien fortsätter upp

Bettingbolaget Kindred får idag höjda riktkurser från flera analysfirmor efter förra veckans omvända vinstvarning som överraskade både marknaden och analytikerna.
Kindred
ABG Sundal Collier har höjt från 80 till 100 kronor med en upprepad köprekommendation. SEB drar upp riktkursen till 91 kronor (73), även här med en köpstämpel.

Även Pareto och Kepler Chevruex drar upp sina riktkurser till 82 och 87 kronor från tidigare 73 och 75 kronor för respektive analytikerhus. Båda upprepar även sin köprekommendation.

Ett gemensamt tema som både Pareto och Kepler kommenterar är att tredje kvartalets ebitda-resultat gynnats av låga marknadsföringskostnader men att dessa tros återgå till tidigare och högre siffror.

Riktkurshöjningarna hänförs till uppskruvningar i analytikerhusens prognoser. Kepler höjer allmänna prognoserna för 2020 och 2021 medan Pareto ökar sina intäktsprognoser för sportsbetting för åren 2020 till 2022.

Kindred är under morgonen upp med 1,9 procent till 76,82 kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.