Kinnevik hämtar finansdirektör från Biotage

Kinnevik har utnämnt Erika Söderberg Johnson till ny finansdirektör. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kinnevik hämtar finansdirektör från Biotage - skeppsbron-kinnevik-gran-affarsvarlden-700_binary_6888130.png

Erika Söderberg Johnson kommer senast från Biotage där hon har varit finansdirektör sedan 2012. Biotage har på måndagsmorgonen meddelat att hon lämnar bolaget.

Erika Söderberg Johnson kommer att tillträda sin tjänst senast i början av april nästa år.

“Hon tar med sig mångårig och bred erfarenhet som bland annat innefattar arbete som CFO i snabbväxande börsnoterade medicinteknikbolag, styrelsearbete i Saab och Qliro Group samt en djup förståelse för finansieringsfrågor från sin tidiga karriär inom investment banking”, motiverar Kinneviks vd Georgi Ganev valet av ny finansdirektör.

Innan tiden på Biotage var Erika Söderberg Johnson finanschef på Karo Bio mellan 2007 och 2011. Hennes meritförteckning omfattar även tio år med Investment Banking och Corporate Finance hos SEB Enskilda.

I juni i år meddelade Kinnevik att nuvarande finansdirektör Joakim Andersson kommer att lämna bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.