Klädbolag sjunker efter kvartalsrapporter

Stockholmsbörsen öppnade nedåt i likhet med de europeiska börserna på onsdagen. Klädbolaget Kappahl rasade efter en svag kvartalsrapport medan sektorkollegan H&M gick mot strömmen.

Vid 10.15-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,4 procent till nivån 1.601. Aktier för 1,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Tyska DAX- och Parisbörsens CAC-index var ned 0,1 respektive 0,2 procent.

Majoriteten av storbolagen i OMXS30 indexet noterades för nedgångar där Boliden, 1,4 procent lägre, och Getinge, ned 2 procent, syntes i botten av listan.

I botten placerade sig även Securitas som backade 1,3 procent till 163:20 kronor. JP Morgan har inlett bevakning av säkerhetsbolaget med rekommendationen undervikt och riktkurs 145 kronor.

Electrolux danska konkurrent Nilfisk vinstvarnade för 2019 i spåren av motvind på nyckelmarknader. Aktien föll 13,5 procent på Köpenhamnsbörsen och i Stockholm backade Electrolux 1,4 procent.

SSAB och Nordea gick mot strömmen och steg 1,8 respektive 1 procent. Uppåt var det även för H&M vars kvartalsrapport väntas på torsdagen. Aktien avancerade 0,2 procent.

Sämre gick det för Kappahl som dök 11,3 procent efter en kvartalsrapport som visade ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor, jämfört med 121 miljoner i samma period föregående år.

”Försäljningsmässigt har det tredje kvartalet varit en besvikelse”, skrev vd Elisabeth Peregi i rapporten och konstaterade samtidigt att bolaget inte varit ”tillräckligt relevanta” för ”vår viktiga damkund”

Även sektorkollegan RNB föll efter sin kvartalsrapport som innehöll en rörelseförlust på 10 miljoner kronor. Aktien tappade drygt 12 procent.

Klädbolaget Wesc meddelade på tisdagskvällen att bolaget har likviditetsbrist och är i behov av rörelsekapital. Aktien handlades ned 4 procent.

Africa Oil steg 2,4 procent till 9:55 kronor. Pareto har upprepat sin köprekommendation och riktkurs på 16:50 kronor, efter besked om att ett avtal tecknats med Kenyas regering och samriskpartners beträffande utveckling av oljefält.

Oljepriset har dragit uppåt efter amerikansk lagerstatistik på tisdagskvällen. I sektorn var Lundin Petroleum upp 0,6 procent och Enquest kring 1,5 procent.

På Spotlight rusade Flowscape Technology, som levererar system som optimerar kontorsarbete, 17,4 procent. Bolaget har fått en order värd 2,8 miljoner kronor under det första året från ett nordamerikanskt konsultbolag.

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma, som fokuserar på infektionsbekämpande immunterapier utan användning av antibiotika, rusar under sin första handelsdag i samband med listningen på Spotlight Stock Market. Aktien handlades efter en omkring en timmes handel till kursen 10:15 kronor. Teckningskursen uppgick till 7:50 kronor per aktie, baserat på teckningskursen för en enhet om två B-aktier för 15 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.