Klövern miljardköper New York-fastighet

Klövern har förvärvat ytterligare en fastighet i New York. Bolaget betalar 184 miljoner dollar, motsvarande nästan 1,8 miljarder kronor, för en 14 våningar hög bostadsbyggnad på Park Avenue på Manhattan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare är totalt 29 andelsägare i fastigheten. Klövern och fastighetsutvecklaren GDSNY utvärderar en framtida utveckling av fastigheten.

“Vi är exalterade över att kunna fortsätta addera premiumtillgångar i New York med våra partners GDSNY. Det här är den fjärde projektfastigheten vi förvärvar på Manhattan, efter två förvärv under 2018 och ett förvärv under 2019”, säger Klöverns vd och storägare Rutger Arnhult

Förvärvet finansieras initialt huvudsakligen med banklån, skriver bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här