Kraftigt ökad vinst för Hexatronic 

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten mer än dubblades och aktien steg kraftigt på rapport.
Kraftigt ökad vinst för Hexatronic  - Hexatronic_börs

”På rullande tolv månader ligger vi nu, med 35 procent försäljningstillväxt och 11,5 procent EBITA, över våra mål om minst 20 procents tillväxt och minst 10 procent i EBITA-marginal”, konstaterar VD Henrik Larsson Lyon.

Omsättningen steg 53,5 procent till 782,0 miljoner kronor (509,3). Organisk tillväxt var 38 procent.

Ebita-resultat blev 101,6 miljoner kronor (53,6), med en ebita-marginal på 13,0 procent (10,5). Resultatet har påverkats positivt med cirka 8 miljoner då myndigheterna i USA har beslutat att efterskänka lån relaterade till covid-19.

Rörelseresultatet blev 94,0 miljoner kronor (46,6), med en rörelsemarginal på 12,0 procent (9,1).

Resultatet efter skatt blev 68,1 miljoner kronor (33,1), en ökning med 105,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,79 kronor (0,88), vilket innebär en ökning med 103,4 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 9,7 miljoner kronor (12,2).

Rapporten fick aktien att stiga under torsdagen och kursen var vid 15.30-tiden upp med nästan 19%.

Hexatronic har för andra kvartalet i rad noterat höga kostnader för transporter och råmaterial och de effekterna bedöms bestå under resten av året.

Hexatronics orderingång har fortsatt att utvecklas positivt och man hade i början av tredje kvartalet en orderbok som var organiskt 182 procent högre än vid samma tidpunkt i fjol. Exklusive sjökabelprojekt var orderboken 147 procent högre, uppger vd Henrik Larsson Lyon.

Bolaget har efter kvartalets utgång genomfört fyra förvärv som kombinerat ökar omsättningen med cirka 750 miljoner kronor och 130 miljoner i ebita.

”Efter genomförda förvärv har vi en kapitalstruktur med en Nettoskuld / EBITDA som förväntas uppgå till cirka 2,4x, inklusive förvärvet av REHAU Telecom som förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2021. Vi kommer ha en fortsatt aktiv förvärvsagenda”, avslutar Hexatronic-chefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets