Kristofer Tonström blir ny VD för Clas Ohlson

Styrelsen i hemfixarkedjan Clas Ohlson har utsett Kristofer Tonström till ny VD och koncernchef och han tillträder senast den 9 mars 2021, enligt ett pressmeddelande.
Clas Ohlsons Kristofer Tonström.
Kristofer Tonström. Foto: Clas Ohlson

Han kommer närmast från VD-posten på modebolaget Filippa K.

– Clas Ohlson har byggt en stabil plattform för lönsam tillväxt och jag är mycket glad över att vi nu knutit till oss Kristofer Tonström som tillsammans med resten av vårt starka team kan fortsätta realisera vår långsiktiga plan för bolaget. I Kristofer får vi en VD med ledarskapet i fokus som kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla Clas Ohlson vidare. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande för Clas Ohlson.

I juni meddelade nuvarande VD Lotta Lyrå att han beslutat att lämna bolaget. Hon stannar kvar under sin uppsägningstid fram till den 4 december i år, därefter tar ekonomi- och finansdirektör Pär Christiansen rollen som tillförordnad VD fram till dess att Kristofer Tonström tillträder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco