Lagercrantz förvärvar CW Lundberg som omsätter 185 miljoner kronor

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz förvärvar CWL Group med helägda dotterbolag i Sverige, Norge och Polen med en årlig försäljning om 185 miljoner kronor med god lönsamhet.
Lagercrantz VD Jörgen Wigh.
Lagercrantz VD Jörgen Wigh. Foto: Lagercrantz
CW Lundberg är verksamma inom säkerhetsprodukter för tak och fasad. Största delen av försäljningen sker i Sverige men bolaget är även etablerade i Norge och Polen. Utveckling, marknadsföring och produktion är beläget i Mora.

”Inom Lagercrantz vill vi bygga verksamheter med ledande marknadspositioner i intressanta nischer. CW Lundberg har utvecklat en ledande roll i sin nisch genom fokus på innovation, säkerhet, effektivitet och enkelhet i handhavande och installation. Verksamheten har under flera år visat en stabil och fin tillväxt och CW Lundberg blir ytterligare en stark resultatenhet inom division TecSec och dess satsning på teknisk säkerhet, kommenterar Jörgen Wigh”, VD och koncernchef i Lagercrantz Group i ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas ge ett mindre positivt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.