Leovegas om uppköpsryktena: ”Hellre köpa än köpas”

Spelutredningen är en stor snackis. Frångår den svenska spelmarknaden ett statligt monopol kan utländska aktörer blicka mot Sverige. Flera källor pekar ut Leovegas som ett attraktivt förvärvsobjekt för aktörer som vill etablera sig i Sverige. "Hellre köpa än köpas", säger Philip Doftvik, chef för investerarrelationer, till Affärsvärlden.
Leovegas om uppköpsryktena: ”Hellre köpa än köpas” - leo-vegas-700-170206_binary_6823036.jpg

Förra veckans spelutredning är en stor snackis. Osäkerheten har hängt över branschen länge och vissa tycker att utredningen kommer sent.

Förslaget innebär att Sverige ska gå mot ett licenssystem istället för statligt monopol på spelmarknaden, något som får tummen upp av börsens spelbolag.

I och med utredningen kan intresse väckas från utländska aktörer. Bland annat ses de brittiska speljättarna GVC och 888 som potentiella köpare av en relativt liten spelare som Leovegas. Bolaget har trots sin storlek väldigt stor Sverigeexponering. Så här bemöter Leovegas IR-chef Philip Doftvik ryktet.

– Vi ser det som att hellre köpa en köpas, vi har en stark balansräkning och har en vd som är vår största aktieägare. Det finns inget konkret intresse, men man kan tänka sig att andra aktörer, speciellt de brittiska, är intresserade när vi går mot en reglerad marknad.

Men är det helt otänkbart att Leovegas köps upp?

– Kommer det ett bud så blir det upp till ägarna. Men det är absolut inget som finns på agendan. Snarare tvärt om, vi ska fortsätta växa och fortsätta kika på förvärv, säger Philip Doftvik till Affärsvärlden.

Konkurrenten Betsson är inne på samma linje. Att bli uppköpta är inget bolaget fokuserar på.

– Betsson är väl positionerade, vi är stora och välkända, och vi har en egen teknologi. Dessutom är vi är licenserade i elva länder. Det är heller inte en fråga för bolaget utan styrelsen och ägarna, säger Pia Rosin kommunikationschef på Betsson.

Rosin tror däremot att det kommer att ske konsolidering på den svenska marknaden, där Betsson tittar på potentiella förvärv främst utanför den nordiska marknaden.

Affärsvärlden har sökt de brittiska spelbolagen 888 och GVC för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets