Loomis föreslår utdelning

Styrelsen för kontanthanteringsbolaget Loomis föreslår en vinstutdelning om 5,50 kronor per aktie för 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.
Loomis
Loomis är stora inom värdetransport men också mer avancerade kontanthanteringstjänster så som uppräkning, kvalitetskontroll, förvaring och paketering av sedlar och mynt. En dryg femtedel av intäkterna kommer från logistiken runt uttagsautomater. Koncernen sysselsätter mer än 25 000 anställda.
Med anledning av den osäkerhet som coronapandemin orsakat drog styrelsen för Loomis i mars tillbaka sitt ursprungliga förslag till årsstämman 2020 avseende utdelning om 11 kronor per aktie.
Samtidigt meddelades att slutligt ställningstagande om utdelning avsågs ske på en extra bolagsstämma senare under året när konsekvenserna av coronapandemin bättre kan överblickas.

Styrelsen har nu gjort en förnyad bedömning av coronapandemins effekter och bolagets finansiella ställning. Styrelsens sammanvägda bedömning är att det finns skäl att fortsatt vara återhållsam med anledning av att pandemirisken i samhället kvarstår och att konsekvenserna därav även fortsatt är svåra att överblicka.

En extra bolagsstämma förväntas hållas den 10 december 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.