Lundin Mining nådde produktionsprognosen för 2019

Lundin Mining nådde sin produktionsprognos för 2019 och det gäller samtliga metaller och samtliga av bolaget gruvor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets vd Marie Inkster säger att bolagets gruvor gjorde bra ifrån sig under det fjärde kvartalet.

”Under det andra halvåret började vi se nyttan av de betydande investeringar vi har gjort under de senaste åren i vår verksamhet. Den positiva utvecklingen förväntas accelerera under 2020 med återinvesteringsprojekt vid Candelaria och utvecklingen av Eagle East kommer i princip blir klar”, säger Marie Inkster.

”Vår årliga produktion av koppar väntas öka med över 20 procent detta året, zinkproduktionen med över 18 procent och nickelproduktionen med över 22 procent. Vi är positionerade att leverera flera år med bra produktion, minskande kostnader och kassaflödesgenerering”, fortsätter Marie Inkster.

Hon upprepar därmed tidigare prognos vad gäller den procentuella ökningen av kopparproduktionen, samtidigt som den procentuella bedömningen för zink och nickel ändras något. I november spåddes att zinkproduktionen skulle öka med över 15 procent och ökningen för nickel var över 25 procent.

Bolagets kopparproduktion i det fjärde kvartalet uppgick till 67.131 ton och därmed landade årssiffran på 235.498 ton. Guidningsintervallet för koppar var 227.000-245.000 ton.

Lundin Minings zinkproduktion i det fjärde kvartalet uppgick till 38.925 ton varefter årsproduktionen blev 151.515 ton. Prognosen var 149.000-157.000 ton.

Nickelproduktionen landade på 2.651 ton i det fjärde kvartalet och därmed blev det 13.494 för året. Guidningen var 12.000-14.000 ton.

I pressmeddelandet som skickades ut sent på onsdagskvällen upprepas de produktionsprognoser i absoluta tal för 2020 som bolaget kommunicerade i november för respektive gruva och metall.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets