Majoritet av representanthuset röstar för en riksrätt av Donald Trump

En majoritet av det amerikanska representanthuset har nu röstat för en riksrätt av Donald Trump i en votering som noteras 232 för, 197 emot. Detta på grund av uppvigling av våld vid attacken av Kapitolium i Washington under förra veckan. Det rapporterar CNBC.
Majoritet av representanthuset röstar för en riksrätt av Donald Trump - donald-trump-900
Donald Trump. Foto: Evan Vucci/TT
Röstningen innebär att Donald Trump blir den första amerikanska presidenten att någonsin ställas inför riksrätt två gånger.

Senaten planerar nu att återsamlas den 19 januari, men vissa demokrater menar att majoritetsledaren och republikanen Mitch McConnell kan använda nödfallsmakter för att få kammaren att sammanträda igen.

Ifall beslutet bekräftas i senaten innebär det att Trump inte kan söka för omval i 2024, och att han förlorar vissa förmåner som presidenter erhåller. Tiden är dock knapp för att hinna ta bort Trump från ämbetet, då Joe Biden ska tillträda rollen som president den 20 januari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets