Malmbergs ökar intäkterna och resultatet 

Industribolaget Malmbergs Elektriska redovisar ökade intäkter och resultat i första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.
Malmbergs ökar intäkterna och resultatet  - Malmbergs

Nettoomsättningen steg 1,0 procent till 158,9 miljoner kronor (157,3).

Rörelseresultatet blev 15,2 miljoner kronor (13,6), med en rörelsemarginal på 9,6 procent (8,6).Resultatet före skatt var 15,4 miljoner kronor (12,6).

Resultatet efter skatt blev 12,4 miljoner kronor (9,9), en ökning med 25,3 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 1,55 kronor (1,23), vilket innebär en ökning med 26,0 procent mot föregående år.

”Vi upplever en ökad försäljning både i Danmark och Sverige. I takt med att man successivt öppnar upp i Norge och Finland, och tillsammans med de åtgärder vi vidtagit, ser vi en sakta återhämtning på dessa geografiska marknader vad gäller tillväxt och resultat. Vår försäljning av solceller och laddstationer fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Fortsatt bearbetning av vår största kundgrupp elinstallatörer tillsammans med ökat fokus mot GDS-marknaden med Malmbergs smarthome-system och belysning gör att vi ser fortsatt positivt på dessa marknadsområden”, kommenterar VD Johan Folke i delårsrapporten.

”Den stärkta rörelsemarginalen under kvartalet är till stor del en följd av en fortsatt bra kostnadskontroll och en fördelaktigare valuta även om prishöjningar och ökade transportkostnader haft en påverkan under perioden. Vi har inte påverkats av några större leveransförseningar trots den containerbrist som råder inom sjötransporten, men extra vaksamhet är påkallad med hänsyn till utvecklingen”, avslutar Johan Folke.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco