Mångmiljardärerna kritiska till USA:s invandringspolitik

Tre av världens rikaste män – Bill Gates, Warren Buffett och Sheldon Adelson – har skrivit ett öppet brev till USA:s kongress där de uppmanar dem att reformera immigrationslagarna.

Investeraren Warren Buffett, Microsoft-grundaren Bill Gates och casinomogulen Sheldon Adelson är tillsammans goda för närmare 1 250 miljarder kronor.

Tillsammans har de skrivit ett öppet brev riktat till USA:s kongress där kräver handlingskraft i immigrationsfrågan.

”Det är dags för representanthuset att utarbeta och godkänna en lag som både speglar vårt lands mänskliga rättigheter och dess egenintresse”, skriver miljardärstrion i New York Times. 

Så sent som i juni förklarade USA:s president Barack Obama att ansträngningarna för att reformera lagstiftningen har strandat. Detta efter att John Boehner, republikanernas talman i representanthuset, sagt att de inte tänker ta upp ärendet i år.

”Du behöver inte vara överens om allt för att kunna samarbeta”, skriver Buffett, Gates och Adelson i New York Times.

En företeelse som trion ifrågasätter är hur USA behandlar landets utländska studenter.

”Vi anser att det gränsar till galenskap att utbilda intelligenta och motiverade människor i våra universitet – som vi ofta subventionerar – för att sedan utvisa dem när de har tagit examen”, skriver de.

Buffett, Gates och Adelson vill också se ett investeringsprogram riktat till invandrare.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.