Mildef stiger 2,7% i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Industrileverantören Mildef började i dag den 4 juni att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas på segmentet Smallcap med kortnamnet MILDEF.
Mildef
MilDef tillverkar och levererar ruggade datorer och nätverkssystem. Produkterna säljs bland annat till militären och inkluderar exempelvis bärbara datorer, specialelektronik, intelligenta skärmar, spårningsutrustning och tillbehör.
Bolaget är en nordisk leverantör av taktisk it till säkerhets- och försvarskunder. Taktisk it inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster.

Nyintroduktionen blev kraftigt övertecknad. Intresset för erbjudandet har varit stort, både från allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands. Erbjudandet övertecknades flera gånger. Teckningskursen var på förhand bestämd till 36,50 kronor per aktie.

Det initiala erbjudandet utökades med 3,00 miljoner aktier, vilket innebär att totalt 15,68 miljoner aktier säljs. Erbjudandet omfattar 10,96 miljoner befintliga aktier och 4,72 miljoner befintliga aktier som säljs av befintliga ägare.

De nyemitterade aktierna kommer att tillföra Mildef 400 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption, vilket vid fullt utnyttjande innebära att erbjudandet omfattar 16,94 miljoner aktier. Erbjudandet motsvarar i sådana fall 618 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ankarinvesterare är Svolder, Carnegie Fonder, Grenspecialisten, LMK Venture Partners och ett konsortium bestående av Erik Syrén, Martin Bjäringer, Tedde Jeansson och Carl Rosvall som tecknar aktier i erbjudandet motsvarande ett totalt värde om 300 miljoner kronor.

Aktien har hittills idag handlats till 47,005 kronor som högst betalt och 37,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 37,485 kronor. Aktier för 20 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 36,89 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,4 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets