Minesto vill noteras på First North

Styrelsen i Minesto har beslutat att ansöka om en notering av bolagets aktier på First North vid Nasdaq Stockholm samt att genomföra en nyemission till allmänheten i Sverige på 95 miljoner kronor.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Minestos patenterade kraftverk Deep Green utvinner energi ur tidvatten- och havsströmmar.

Erbjudandet riktar sig till allmänheten i Sverige och omfattar maximalt 17 miljoner units plus en övertilldelningsoption på maximalt 3 miljoner units.

En unit består av 1 aktie och 1 teckningsoption. Emissionskursen är fastställd till 5,60 kronor per unit. 2 Teckningsoptioner ger rätt till nyteckning av 1 aktie i Minesto till teckningskursen 6,30 kronor under perioden 1 – 28 februari 2017.

Emissionen är garanterad till 95 miljoner kronor, av befintliga ägare och garantikonsortium, vilket motsvarar hela emissionen. Minestos huvudägare Midroc New Technology, med Preems ägare Mohammed al-Amoudi i ryggen, och BGA Invest, har förbundit sig att teckna aktier för ca 60 miljoner kronor i nyemissionen.  De resterande pengarna säkerställs via ett garantikonsortium.

Teckningsperioden pågår mellan 30 september till 21 oktober 2015. Ett prospekt med fullständiga villkor offentliggörs den 29 september.

Preliminär första dag för listning förutsatt att Minesto godkänns för upptagande till handel på Nasdaq First North är 9 november 2015. Beräknad värdering före kapitaltillskott är 200 miljoner kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets