Minskad omsättning för Gaming Innovation Group

Bettingbolaget Gaming Innovation Group redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget vände även till förlust.

Omsättningen uppgick till 32,4 miljoner euro (37,3), en minskning med 13 procent mot föregående år.

Marknadsföringskostnaderna sjönk till 8,6 miljoner euro (11,9). 

Ebitda-resultat blev 4,1 miljoner euro (4,3), med en ebitda-marginal på 12,7 procent (11,5). 

“Det är ett resultat som jag är ganska nöjd med i skenet av förlusten av en större B2B-kund som vi aviserade i fjärde kvartalet 2018, och omregleringen i Sverige som påverkar både våra intäkter för B2C och B2B. Vi hade förväntat oss det och hanterade effekten genom noggrann kostnadskontroll”, uppger vd Robin Reed i rapporten. 

Bolaget spår att den svenska marknaden kommer att stabiliseras under året, och Gaming Innovation Group ska lanseras i den reglerade spanska marknaden i tredje kvartalet. 

Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner euro (-0,4). 

Resultatet före skatt var -2,7 miljoner euro (0,9). Resultatet efter skatt blev -2,9 miljoner euro (0,9).

Bolaget uppger att en expansion till marknader med hög potential förväntas bidra till “lönsam tillväxt under 2019 och framöver”.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här