Minskad orderingång för Cavotec

Cavotecs intäkter ökade med 11 procent under andra kvartalet och detta berodde till viss del på leveranstajming, och bolaget räknar inte med att intäkterna ökar under resten av året.

Det skriver Mikael Norin i vd-ordet i delårsrapporten som publicerades på onsdagsmorgonen.

Orderingången under andra kvartalet minskade jämfört med i fjol då bolaget mötte tuffa jämförelsetal.

”Orderboken ökade faktiskt med 7,3 procent under första halvåret och med 107 miljoner euro är den på en historiskt acceptabel nivå”, skriver Mikael Norin.

Cavotecs omvandling mot lönsam tillväxt går enligt plan och målet är att nå de nyligen satta målen om en årlig justerad rörelsemarginal på över 7 procent inom två år och över 10 procent inom fyra år samt en organisk intäktstillväxt på minst 5 procent från 2020.

”Jag är mycket nöjd över att vi vid halvårsskiftet 2019 är på god väg att leverera på vår plan för förbättrad lönsamhet i år, följt av en tydlig väg mot lönsamhet tillväxt 2020 och därefter”, skriver vd:n.

Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och flygplatser, redovisar ett resultat efter skatt på 1,4 miljoner euro för det andra kvartalet 2019 (-7,1). Resultatet per aktie uppgick till 0:02 euro (-0:09).

Justerat rörelseresultat blev 3,6 miljoner euro (-0,7).

Bolaget tog engångskostnader på 1,7 miljoner euro (7,0).

Rapporterat rörelseresultatet blev 2,4 miljoner euro (-7,8).

Nettoomsättningen uppgick till 51,4 miljoner euro (46,3).

Orderingången sjönk till 45,5 miljoner euro (62,1).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.