Minusresultat för Hansa Biopharma

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma redovisar som planerat ett minusresultat i det fjärde kvartalet.
Hansa Biopharma

Omsättningen sjönk 14,3 procent till 1,2 miljoner kronor (1,4).

Rörelseresultatet blev -110,1 miljoner kronor (-80,6). Resultatet efter skatt blev -110,9 miljoner kronor (-81,2). Resultat per aktie hamnade på -2,77 kronor (-2,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -75 miljoner kronor (-57,5).

“Hansa Biopharma gör fortlöpande framsteg när det gäller att omvandla organisationen till ett helt integrerat globalt biopharmabolag som erbjuder livräddande och livsförändrande behandlingar för patienter med sällsynta sjukdomar som verkligen har behov av dem, samtidigt som vi genererar värde för samhället i stort”, skriver vd Søren Tulstrup i rapporten och uppger vidare att 2020 är “ett spännande år”.

Hansa Biopharma-chefen skriver också att bolaget gjorde framsteg i hela sin produktportfölj under 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.