Momentum avser att knoppa av enhet – gör ledningsförändringar

Industriåterförsäljaren Momentum kommer att genomföra vissa strukturförändringar. Bolaget siktar på att knoppa av Komponenter & Tjänster och notera bolaget på Nasdaq Stockholm under det första halvåret nästa år.
Momentum avser att knoppa av enhet – gör ledningsförändringar - dator-penna-1600
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT
I och med att det kommer att ske en avknoppning stärks också styrelse och ledning för respektive bolag. Den tidigare affärsområdeschefen för Alligo, Clein Ullenvik, blir vd för Momentum och tidigare CFO för affärsområdet Alligo Irene Wisenborn Bellander blir CFO för Momentum. Vidare har styrelsen beslutat att föreslå att extra bolagsstämma beslutar om byte av företagsnamn till Alligo.

Tidigare ledning för Momentum Group tillträder som ledning i verksamheten Momentum Group Komponenter & Tjänster. Momentums nuvarande vd Ulf Lilius blir vd för den verksamheten och Niklas Enmark har utsetts till vice vd och CFO. Förändringarna gäller från och med måndag. Momentum Group Komponenter & Tjänster kommer senare att byta namn till Momentum Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets