Morgan Stanley: Global recession 2020 är nu basscenario

Morgan Stanleys basscenario är nu att den globala ekonomin går in i en recession 2020, enligt ett kundbrev. Det skriver CNBC.

Coronaviruset är boven och tros leda till störningar i ekonomier och marknader som påverkar globala tillväxten under första halvåret.

Länderna har agerat olika på utmaningarna. I USA har centralbanken sänkt räntan till noll och aviserat 700 miljarder dollar i stödköp. Åtgärderna beröms av Morgan Stanley och tros hjälpa återuppliva den globala tillväxten i det tredje kvartalet. Däremot blir det inte tillräckligt för att undgå en recession för helåret, enligt banken.

Morgan Stanleys prognos är att världsekonomin växer med 0,9 procent. Recession på global nivå stavas när tillväxten understiger 2,5 procent.

0,9 procent motsvarar den lägsta tillväxttakten sedan finanskrisen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.