Negativ inledning väntas på börsen

Stockholmsbörsen, som sjönk på tisdagen efter tre veckor med nästan bara uppgångar, ser ut att även inleda onsdagen med en nedgång.

Vid klockan 8.20 indikerade handeln hos IG Markets en nedgång för OMXS30 öppna ner i området omkring 0,3 procent. Terminerna för de ledande Europabörserna pekade vid samma tidpunkt på en öppning mellan oförändrat och ner 0,2 procent.

I USA stängde börserna ner tyngda av teknikbolag på tisdagen och på de asiatiska börserna har utvecklingen överlag varit negativt på onsdagen.

Det finns en risk för att ett handelsavtal med Kina inte hinner färdigställas i tid för att skrivas under vid träffen mellan USA och Kina i Chile senare i november, sade en anonym amerikansk regeringskälla till Reuters på tisdagskvällen.

I brexitfrågan röstade det brittiska parlamentet på tisdagskvällen som väntat ja till Boris Johnsons förslag om nyval, vilket kommer att äga rum den 12 december

Bland morgonens bolagsnyheter har fordonsunderleverantören Veoneer tecknat ett avtal om att sälja sin 51-procentiga andel i Veoneer Nissin Brake Systems till Nissin-Kogyo och Honda. Försäljningspriset är 176 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Ratos portföljbolag Aibel, verksamt inom olje- och gasservice, har tilldelats vad Ratos betecknar som ”ett större offshore wind-kontrakt” från ett konsortium bestående av SSE Renewables och Equinor. Termen ”större kontrakt” avser avtal som har ett värde överstigande 2,5 miljarder norska kronor, förtydligar Ratos i sitt pressmeddelande.

Impact Coatings, som är verksamt inom så kallad PVD-beläggning och listat på First North, har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Hyundai Motor Company, som köper 10 procent av bolaget via en emission till kurs 7:00 kronor per aktie. Impact-aktien har gått starkt under den senaste tiden och stängde på 7:38 kronor på tisdagen. Kursuppgången summeras till 48 procent sedan den 16 oktober.

Av de svenska bolag som rapporterat på morgonen redovisade SCA ett rörelseresultat för det tredje kvartalet som var högre än analytikernas förväntningar, med en ebitda-marginal om 27,4 procent mot väntade 24,6. I samband med rapporten höjdes även värderingen skogsinnehavet till 63 -67 miljarder kronor från att tidigare ha varit 34 miljarder kronor.

Specialpappersbolaget Ahlstrom-Munksjö redovisade på morgonen ett justerat ebitda-resultat på 83,6 miljoner euro för det tredje kvartalet 2018. Analytikerna i Infront Datas prognossammanställning hade räknat med 92,6 miljoner euro.

FM Mattsson, som bland annat tillverkar vattenkranar, ökade vinsten i det tredje kvartalet till 24,5 miljoner kronor från 20,1 miljoner kronor i samma period föregående år. Samtidigt ökade omsättningen med 21,3 procent.

Flera analyshus har uppdaterat riktkursen för MTG efter tisdagens rapport som fick aktien att lyfta 15 procent efter att bolaget meddelat en möjlig avyttring av gamingverksamheten, kommunicerat att förutsättningarna för en USA-notering undersöks och ett effektiviseringsprogram genomförs. Nordea Markets, ABG Sundal Collier har höjer sina riktkurser med bibehållen köprekommendation. SEB sänkte dock riktkursen något men även här med bibehållen köprekommendation.

Deutsche Bank har höjt riktkursen för Astra Zeneca till 1037:23 kronor från 928:80 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde tisdagens handel på kursnivån 928:80 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.