Nent tar engångskostnader om 700 miljoner

Nent genomför besparingsåtgärder och tar engångskostnader om 700 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, bestående av engångskostnader och nedskrivningar av innehåll inom fri-TV och andra tillgångar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Underhållningsföretaget Nent ska genomföra en omorganisation för att “optimera utefter den strategiska prioriteringen att bli Nordens ledande streamingföretag”, skriver bolaget.

Personalbesparingarna kommer huvudsakligen påverka 2020 och ska “kompensera för motvinden från en starkare dollar” samt möjliggöra för fortsatta investeringar i expansionen av streamingtjänsten Viaplay. Bolagets åtagande att leverera lönsam tillväxt för 2020 är oförändrat.

Nent har samtidigt genomfört en översyn av sina innehållsavtal och investeringar, vilket har resulterat i beslutet att skriva ner värdet av visst innehåll för fri-TV samt andra tillgångar.

“Detta återspeglar främst den pågående förändringen på typen av innehåll som Nent Group visar samt det faktum att historiska output-avtal för fri-TV avseende långsiktiga serieförpliktelser har begränsat kvarvarande värde”, skriver Nent.

Engångskostnaderna om cirka 700 miljoner kronor består av uppsägningskostnader samt nedskrivningar. Kassaflödeseffekten relaterad till denna kostnad förväntas bli cirka 250 miljoner kronor.

Resultatet för det fjärde kvartalet kommer även inkludera rådgivningskostnader om cirka 15 miljoner kronor avseende sammanslagningen av Viasat Consumer och Telenors Canal Digital.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här