News Corp köper oljepristjänsten OPIS från IHS Markit och S&P Global

Mediejätten News Corp meddelade idag att de ingått ett avtal med S&P Global och IHS Markit angående ett köp av oljepristjänsten OPIS samt relaterade tillgångar. Det framgår av ett pressmeddelande
News Corp köper oljepristjänsten OPIS från IHS Markit och S&P Global - newscorp
Foto: Kathy Willens
OPIS och dess relaterade tillgångar har haft en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 10 procent sedan 2016. Under 2021 beräknas OPIS att generera cirka 129 miljoner dollar i intäkter. I grunden tillhandahåller OPIS information kring prissättning och analys till energisektorn.

”OPIS kommer att vara hörnstenen för en stigande råvaru-, energi- och förnybar digital verksamhet som vi är övertygade om kommer att ha en positiv inverkan på Dow Jones och News Corp”, säger Robert Thomson, vd för News Corp.

News Corp köper OPIS för cirka 1,15 miljarder dollar. De ytterligare tillgångarna som ingår i avtalet är tjänsterna ”Coal, Metals and Mining” och ”PetroChem Wire”. Affären är planerad att genomföras vid fusionen av IHS Markit och S&P Global under det fjärde kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.