Nibe förvärvar Go Geothermal

Värmeteknikbolaget Nibe förvärvar 50% av aktierna i engelska Go Geothermal. Enligt avtalet kan Nibe köpa resterande andel inom en femårsperiod, uppges det i ett pressmeddelande.
Nibe värmepump
Nibe utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som exempelvis värmepumpar, ventilationsprodukter, varmvattenberedare och fjärrvärmeprodukter.
Go Geothermal beskrivs som en betydande distributör i Storbritannien av värmepumpar samt utrustning för installation. Under 2020 var omsättningen motsvarande cirka 100 miljoner kronor med en rörelsemarginal överstigande 10%.

”Genom förvärvet kommer vi att få en starkare ställning på den snabbt växande brittiska marknaden för värmepumpar, även med vårt varumärke CTC”, säger Nibe-chefen Gerteric Lindquist.

Nibe uppger inte någon köpeskilling då den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av koncernen. Konsolidering sker från och med 1 september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.