Nibe köper 51 procent av aktierna i Therm-X of California

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av aktierna i Therm-X of California, och har också option på att förvärva resterande 49 procent.

Therm-X, med 340 medarbetare, har en förväntad omsättning 2020 överstigande 60 miljoner dollar, med en förväntad rörelsemarginal överstigande 10 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Therm-X är en vertikalt integrerad utvecklare och tillverkare av temperatursensorer, värmeelement och processkontrollsystem för halvledar-industrin liksom för övrig avancerad industri med produkter som kräver noggrann temperaturreglering, heter det.

Therm-X kommer att ingå i affärsområdet Nibe Element och utgöra en del av den nordamerikanska verksamheten. Konsolidering i NIBE sker från den 1 november 2019.

“Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.