Nimbus ansöker om notering på First North

Båttillverkaren ansöker officiellt om notering på First North idag, måndag.
Nimbus

I samband med noteringen avser Nimbus att göra en nyemission på 200 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Roosgruppen, ODIN Fonder, Lazard Asset Management, Handelsbanken Fonder, LMK Venture Partners och Briban Invest som har åtagit sig att köpa aktier för ett högst cirka 291 miljoner kronor till en värdering om upp till cirka 1.008 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

“Att notera Nimbus Group är ett logiskt nästa steg på vår tillväxtresa. Vi får kapital som möjliggör för oss att fortsätta öka vår försäljning internationellt och att genomföra ytterligare förvärv. Det är också ett bra sätt att visa upp oss och öka attraktiviteten både för vårt företag och våra båtar. Jag är stolt över vad vi hittills har åstadkommit inom produktutveckling, flexibel produktion med modularitet och inte minst våra framgångar i distribution och försäljning.” säger Jan-Erik Lindström, VD för Nimbus Group i pressmeddelandet.

Mats Engblom, styrelseordförande i Nimbus Group, kommenterar:

“Det har varit fantastiskt att delta i utvecklingen av Nimbus Group sedan år 2012, och tillsammans med ledningen och medarbetarna genomföra en omvälvande förändring som skapat ett modernt och agilt båtföretag. Det har inneburit att skapa en mer flexibel produktion där en stor del är outsourcad, att produktutveckla smart med ett modernt industriellt tänkande och att aktivt bygga ett attraktivt återförsäljarnät där vi själva äger en väsentlig del. Nimbus Group är nu igenom denna omvälvande fas och har en stabil grund och affärsmodell att expandera ifrån. Vi välkomnar därför nya ägare att vara med på nästa steg i Nimbus Groups utveckling.”

Ett prospekt med detaljerna kan väntas publiceras omkring 1 februari, och första dag för handel beräknas till runt den 10 februari.