Nolato gör miljardförvärv

Industriunderleverantören Nolato förvärvar amerikanska GW Plastics som har en årlig omsättning på cirka 1,8 miljarder kronor med en ebita-marginal runt 7 procent.
Nolato gör miljardförvärv - nolato-affarsvarlden-700_binary_6866018.png

Nolato betalar, inklusive tilläggsköpeskilling, cirka 2 miljarder kronor, varav cirka 1,8 miljarder erläggs vid tillträde. Det framgår av ett pressmeddelande.

GW Plastics grundades 1955 och dess produkter används främst i medicintekniska produkter och till en mindre del inom system för fordon.

– Genom förvärvet får vi en betydande volym och en stark position på den viktiga nordamerikanska kontinenten som stärker relationen med våra befintliga kunder och samtidigt öppnar upp ytterligare möjligheter för tillväxt och en breddad kundbas, säger Nolatos vd och koncernchef Christer Wahlquist.

Nolato uppger att affären bedöms slutföras, efter nödvändiga godkännanden från amerikanska myndigheter under september. Transaktionen medför en marginell positiv effekt på Nolatos vinst per aktie under innevarande år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.