Nordea: Bolaget bra positionerat för växande spelmarknad i USA – köp

Nordea bedömer att USA kommer att vara en drivande faktor för den globala spelsektorn under de kommande åren och de bedömer att bettingleverantören Kambi har en bra position. Banken upprepar köp på Kambi.

Nordea har granska den senaste spelstatistiken från de fyra största delstaterna i landet, som hittills har legaliserat sportspel. Först ut ur blocken var New Jersey, följt av Pennsylvania, Iowa och Indiana sedan sportspel blev tillåtet med PASPA-lagen 2018.

Bankens slutsats är att de tre staterna följer utvecklingen som setts för New Jersey där den årliga spelinsatsen började med runt 50 dollar per invånare för att snabbt stiga till 200-300 dollar på några månader. Nordea ser fortfarande ytterligare potential för dessa tre stater.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här