Nordea: Dags att sälja Sweco

Sweco backar nästan 3 procent på måndagen efter att Nordea sänkt sin rekommendation för aktien till sälj.
Sweco

Sweco har stigit med 123 procent på börsen de två senaste åren och Nordea menar att värderingen nu ligger på en ohållbar nivå och att den har kommit till en punkt som är ”omöjlig att försvara”.

”Trots att Sweco är ett högkvalitativt bolag menar vi dock att värderingen har frikopplats från de underliggande fundamentala faktorerna och att risk i förhållande till uppsidan är oattraktiv”, skriver Nordea om Sweco på måndagen.

Swecos bokslutskommuniké kommer den 12 februari och Nordea väntar sig ”ytterligare ett stabilt kvartal” för bolaget.

Nordea lägger riktkursen på 298 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets