Nordea: Ericssons mål en besvikelse

Ericssons uteblivna höjning av de finansiella målen för 2020 och 2022 kommer att göra marknaden besviken. Det skriver Nordea i en snabbkommentar efter att telekombolaget kommit med nya långsiktiga mål inför tisdagens kapitalmarknadsdag.
Nordea: Ericssons mål en besvikelse - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

”På ytan verkar de långsiktiga ambitionerna och utsikterna positiva men gräver man djupare lämnas flera fundamentala frågor obesvarade”, skriver Nordea.

En sådan grej är försäljningen. Bolaget anger inget mål på denna punkt för 2022 trots att ett sådant existerat för 2020.

Storbanken ställer sig också frågande till att om det blir möjligt att göra betydande investeringar i företagsmarknaden och simultant uppnå en marginalförbättring om inte planen inkluderar mer materiella förvärv som Juniper Networks.

Det banken efterfrågar från Ericsson är svar kring hur de långsiktiga målen ska uppnås och hur försäljningsutsikterna ser ut efter 2020.

Nordea verkar ha prickat rätt i sin bedömning av marknadsresponsen då Ericssons B-aktie backar 3,9 procent på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco