Nordea: Köpläge i dessa spelbolag

Kursfallen i två spelbolag ger köpläge, menar banken.

Bettingbolaget Kindreds ledning har mycket att bevisa efter sin vinstvarning men läget att köpa aktien är bra. Det skriver Nordea i en analys där man lyfter upp att historien tenderar att belöna de djärva.

Köprekommendationen är en upprepning. Riktkursen kapas från 90 kronor till 70.

Under 2020 kan bland annat förvärv och fusioner bli en trigger för aktien, bedömer storbanken som även räknar med en bättre operationell trend under året.

“Det finns mindre spelare som har större problem än Kindred. Ett bud på Kindred kan inte uteslutas”, skriver Nordea.

Även Kambi får en upprepad köprekommendation av banken. Det rejäla kursfallet i Kambi efter Draftkings köp av SBTech bör ses som ett bra tillfälle att köpa aktien. Det skriver Nordea i en analys.

Nordea bedömer att affären förmodligen resulterar i att Kambi tappar SBTech som kund från och med 2021. Men det innebär inte slutet för Kambi som har andra amerikanska kunder det kan fokusera på, så som Penn, menar banken.

Därutöver tror Nordea att många av SBTechs europeiska kunder kommer att börja leta efter nya självständiga alternativ på samma skäl varför Kambi knoppades av från Kindred 2014.

Nordea sänker i analysen riktkursen för Kambi till 200 kronor (220).

Nordea väljer även att behålla rekommendationen behåll på live kasinoutvecklaren Evolution Gaming trots att aktien är upp mer än 50 procent det senaste kvartalet och för första gången handlas över bankens rimliga aktievärde.

Det som försvarar rekommendationen är företagets starka operativa trend. Därutöver räknar banken inte heller med att tillväxten bromsar in inom en nära framtid när rivaler som Netent kliver in för att konkurrera.

Nordeas prognos är att Evolution Gamings intäkter ska ha stigit med 45 procent i det fjärde kvartalet, mätt på årsbasis.

Nordeas rimliga aktievärdering på bolaget är 249 kronor. Evolution Gaming stängde vid 306,5 kronor på tisdagen. I den inledande handeln idag handlas aktien ned 0,5 procent.

Även Betsson får ha kvar sin behåll-rekommendation. Betssons initiativ så som licensiering av sportbok till tredje part och Brasilien-förvärvet är lovande men inte tillräckliga för att motivera en positiv syn på bolaget för stunden. Det skriver Nordea.

Banken uppger att det är svårt att vara uppspelt över bolaget sett till den svaga operativa trenden och stora exponeringen mot Turkiets svarta marknad genom Realm-partnerskapet.

Nordeas rimliga värdering för aktien, baserat på diskonterat kassaflöde, är 121 kronor vilket erbjuder en stor uppsida. Betsson-aktien stängde på 42,74 kronor på tisdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här