Nordea: Kursraset i Catena Media är överdrivet

Catena Medias besked på tisdagsmorgonen var visserligen många dåliga nyheter på en och samma gång, men att kapa en femtedel av marknadsvärdet känns lite väl mycket. Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning.
Nordea: Kursraset i Catena Media är överdrivet - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea.

Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

En stor del av nedskrivningen av förvärvade tillgångar på 32 miljoner euro kom från finansvertikalen, och affärsområdets problem har varit kända en längre tid.

”Missförstå oss inte, detta är ett bakslag för caset och Catena Media har mycket att bevisa, men att ta bort en femtedel av börsvärdet känns som lite väl mycket enligt oss med tanke på att bolaget kunde rapportera tillväxt i förhållande till det tredje kvartalet, och om samtidigt tar hänsyn till den låga värdering”, skriver Nordea.

Catena Medias aktie var som mest drygt 20 procent ner under tisdagen men hade under eftermiddagen återhämtat sig något för att noteras drygt 17 procent lägre.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets