Nordea ser meningsfull uppsida i Renewcell trots starka kursutvecklingen

Nordea ser fortfarande en meningsfull uppsida i textilåtervinningsbolaget Renewcell trots den senaste starka kursutvecklingen och inleder bolagsbevakning med en riktkurs om 350 kronor jämte en köprekommendation. Det framgår av en analys.
REnewcell
.
Antagandet understödjs bland annat av att Renewscell plan om 120 000 ton år 2025 kan snabbas på baserat på efterfrågan. Värderingen utgår även från en ebit-multipel om 12 gånger på 2027 års siffror.

Nordea ser även en option i att licensera ut bolagets teknologi till tredje parter.

Pareto inleder också bevakning på bolaget med en behåll-rekommendation med riktkursen 320 kronor per aktie.

De menar att bolaget har ett attraktivt långsiktigt case, men att den senaste tidens kursrusning innebär en neutral risk kontra avkastning.

Renewcell stängde i fredags på 300,80 kronor viket kan jämföras med teckningskursen som var 76 kronor inför noteringen i slutet av november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets