Nordic Paper faller i premiärhandeln på Stockholmsbörsen

Pappersbruksbolaget Nordic Papers aktier började idag den 22 oktober att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Erbjudandet att teckna aktier i bolaget mötte ett mycket stort intresse, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt samt bland allmänheten i Sverige.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Teckningskursen sattes till 43 kronor per aktie, vilket kan jämföras med det aviserade intervallet på 40 till 52 kronor per aktie. Teckningskursen motsvarar ett börsvärde på 2,88 miljarder kronor för Nordic Paper. Aktien handlas på segmentet Midcap med kortnamnet NPAPER.

Erbjudandet omfattade 34,12 miljoner befintliga aktier, som erbjöds av huvudägaren Shanying International Holding, genom Sutriv Holding. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare högst 5,12 miljoner befintliga aktier i bolaget.

Givet att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, uppgår värdet av erbjudandet till 1,69 miljarder kronor, vilket motsvarar 58,6 procent av antalet aktier i Nordic Paper efter genomförandet av erbjudandet. Huvudägaren kommer att äga 41,4 procent av aktierna i Nordic Paper om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo,

Aktien har hittills idag handlats till 42,79 kronor som högst betalt och 39 kronor som lägst betalt. Klockan 09:15 var senast betalt 39,10 kronor, vilket är en nedgång på 9,1 procent jämfört med teckningskursen på 43 kronor per aktie. Aktier för 45 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.