Nordnet: Därför kan silver vara det nya guldet

I och med den turbulenta börssommaren har investerarna alltmer sökt sig till guld. Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson menar att silver förtjänar sin del av strålkastarljuset.

Handelskonflikten mellan USA och Kina har lämnat sina spår på börsen och fått investerare att titta sig om efter alternativa investeringar. Guldet har som väntat dragit till sig mångas blickar, men silvret har inte hamnat lika mycket i fokus.

Enligt Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson börjar dock silver se alltmer intressant ut, trots att tillgången är mer volatil än guld.

”Om man är intresserad av att investera i guld som en hedge mot sämre börsklimat så gör man också rätt i att kolla på guld/silver ration”, skriver han på sin blogg på Nordnet.

För tillfället, räknat på ett guldpris på 1 500 dollar och ett silverpris på 17 dollar per ounce, står guld/silver ration på 87. Det går alltså 87 ounce silver på 1 ounce guld. Gustafsson poängterar att det historiskt har varit en träffsäker signal att köpa silver vid en nivå på 80. En säljsignal ligger nere vid 50.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.