Nordnet: Evolution Gaming och Embracer blev 2020:s köpfavoriter

Spararnas köpfavoriter under året kan delas in i två kategorier, där finns pandemiförlorarna SAS och Norwegian, men även pandemivinnarna Evolution och Embracer.
Frida Bratt
Pandemin och dess ekonomiska konsekvenser gjorde att fler fick upp ögonen för sin privatekonomi och sitt sparande, menar Nordnets sparekonom Frida Bratt i en årssummering.

Under 2020 ökade intresset för den börsen i de svenska hemmen och två av köpfavoriterna bland spararna var Evolution och Embracer. Det skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt i en årssummering.

“Ju dystrare den realekonomiska verkligheten såg ut, desto mer framåtblickande blev aktiemarknaden. Samtidigt kunde vi se en rent häpnadsväckande stor ökning av intresset för börsen i de svenska stugorna. Pandemin och dess ekonomiska konsekvenser gjorde att fler fick upp ögonen för sin privatekonomi och sitt sparande”, uppger Frida Bratt.

Spararnas köpfavoriter under året kan delas in i två kategorier, där finns pandemiförlorarna SAS och Norwegian, men även pandemivinnarna Evolution och Embracer.

Säljsidan under året toppas av Swedbank, vilket var den mest köpta aktien under 2019.

Vidare var Investor fortsatt populär bland spararna under året, medan många sålde av och tog hem vinst i Latour.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience